From the archive: "Home award"

A look back at Sunset: 1956 cover story - Home award

Captions: "A gradual transition from interior rooms to a glass walled room to a protected outdoor room. Note the open section of terrace roof How is long and low, with a simple over-all form. Here you see more clearly the open "skylights" over the indoor-outdoor terrace."

The text reads: "This generous house, with about 3,000 feet of floor area, has a particularly open plan. Notice how the living room, entry, dining area, and all-purpose room all open to the glass-walled loggia. The kitchen almost directly adjoins the terrace. Bedrooms are grouped in a quiet zone at one end.

"Note also the post and beam framing. Roof overhangs are calculated to cut off the warm summer sun. Architects: Anshen $ Allen. Builder: Herbert A. Crocker Company, San Rafael, California."

DownComment IconEmail IconFacebook IconGoogle Plus IconGrid IconInstagram IconLinkedin IconList IconMenu IconMinus IconPinterest IconPlus IconRss IconSave IconSearch IconShare IconShopping Cart IconSpeech BubbleSnapchat IconTumblr IconTwitter IconWhatsapp IconYoutube Icon