Western Home Awards

Discover the winners of our awards for innovative home design in the West

Woodway, WA

Maximum exposure

Maximum exposure

The front door of this Woodway, Washington home pivots on an axis.

Nic Lehoux

Click to Enlarge


Contemporary lines create playful and creative family spaces in this Seattle-area remodel, which kept most of the original footprint intact. The architects removed interior walls, increased ceiling height and daylight exposure with new clerestory windows in the main living spaces, and improved flow with freestanding screens.

The living room embodies the expansive spirit of the project with a wall of windows that open and a two-sided rock fireplace with a continuous indoor-outdoor concrete hearth. A long, elevated central walkway made of ipe wood forms what the homeowners call the "bongo bay." The musical family uses it as a stage where their two young children and friends can put on performances.

Great idea Install a swiveling front door. A large, square front door pivots on an axis, creating a wide opening to fully connect indoors and out. When the door is closed, its scale and shape blend with the window walls.

DESIGN  Bohlin Cywinski Jackson, Seattle (206/256-0862)

Page 1

Advertisement

Insider Guides

Places We Love!
Enchantment Resort
For a most soothing Sedona experience, tuck yourself...